4 diena
2011 01 17
intro | 1 diena | 2 diena | 3 diena | 4 diena | 5 diena | 6 diena | 7 diena | 8 diena | 9 diena | 10 diena | 11 diena | 12 diena | 13 diena
Ketvirtos dienos įrašą galima skirti Irmantui, nes jis daugiausia papasakos apie virėjų kursus, kuriuose šiandien lankėsi:
Smart Cook School
Šiandien buvau (Irmantas) Thai virėjų kursuose. Vienos dienos kursai truko 6 valandas, kiekvienas mokinys rinkosi 7 patiekalus, kuriuos pats gaminosi ir valgė. Kursų kaina 900 batų (apie 80 litų).
Pirmiausia norėčiau pagirti Chiang Mai miestą ir čionykščius žmones, kurie priešingai nei Bankoke visi šypsosi, yra nerealiai paslaugūs, malonūs ir draugiški. Ne išimtis buvo ir Thai virėjų mokyklos mokytoja – iš pradžių netgi pagalvojau, kas jai negerai, ko ji čia išsišiepusi iki krūminių dantų visą laiką“, bet po gero pusvalandžio ir pats sėdėjau su išsišiepęs ir pilnas teigiamų emocijų.
Taigi, pirmoji kursų dalis buvo pasivaikščiojimas po vietinį turgų, kur rinkomės produktus maisto gaminimui ir buvom supažindinti su tradiciniais tailandiečių virtuvės prieskoniais, daržovėmis ir kitais ingridientais.
Kursuose buvom penkiese, kiekvienas turėjome po savo vietą produktų paruošimui (pjaustymui, smulkinimui ir t.t), taip pat kiekvienam buvo paruošta atskira keptuvė, viryklė ir prieskonių bei padažų rinkinys. Gaminome po du patiekalus, kuriuos po to suvalgydavom, tada kelių minučių pertrauka, po to vėl gaminimas, vėl valgymas, vėl gaminimas ir vėl valgymas…
Iš kursų išėjau lengvai tariant apsirijęs (7 patiekalai skrandyje), bet kad žinotumėte koks laimingas. Tailandietiška virtuvė man labai patinka, taigi šie kursai man taip pat labai patiko – sužinojau kaip gaminasi pagrindiniai tradiciniai jų patiekalai, tokie kaip sprink rolls, pad thai makaronai, green curry vištiena su kokosų pienu ar saldūs ryžiai su mangu. Žodžiu užskaitau šiuos kursus! – man jie laaabai patiko.
Likusi kompanijos dalis šiandien išsimiegojo (beveik iki pietų) ir vaikštinėjo po Chiang Mai senamiestį. Senamiestis, tai begalės smulkių gatvyčių, kurios pinasi viena su kita, čia prasideda, čia netikėtai baigiasi. Jos pilnos kavinukių (kuriose kartais 3-4 staliukai), parduotuvyčių, jaunimo viešbučių, rūbų skalbyklų, siuvyklų ir viskas čia matoma ir akivaizdu, nes durų darymas čia, matyt, nepriimtinas ir nereikalingas dalykas. Vadinami trijų sienų pastatai
Beveik visose gatvėse galima sutikti tokių besiilsinčių keturkojų. Svarbu neužlipti ant uodegos:)
Vakare pasivaikščiojom po turistinį turgelį ir pasipirkom trupučiuką lauktuvių.
Kol kas iš visų ragautų patiekalų pirmoj vietoj kepta žuvis su česnakais.
Atsidėkodami kojytėms, kad „nešiojo“ visą dieną Eglė ir Marius surizikavo įkišti kojas į akvariumą su žuvytėmis „čiulpuonėlėmis“. Ką tos žuvytės jiems darė ar čiulpė ar kandžiojo neaišku, bet išraiškos abiejų ir linksmos ir šiek tiek kenčiančios kol neapsiprato… Ši procedūra skirta pašalinti negyvą odą. Sakė jausmas įdomus, net žmogui nebijančiam kutenimo, labai kutena. O kai apsiprantama – jausmas tarsi kojos būtų nutirpusios ir ima dilgčioti. 15 min. apie 11 lt
Ir grįždami į viešbutį atlikom tradicinį budistų ritualą – pakabinom gėlyčių girliandą. Ją įsigijom dar pietaudami iš berniuko su didelėm gailiom gražiom akim, kurioms negalėjom atsispirti ir nupirkom vieną girliandą.
Rytoj esame suplanavę intensyvią dieną su daug ekskursijų.
P.S. Kartais papildome ir ankstesnių dienų įrašus
intro | 1 diena | 2 diena | 3 diena | 4 diena | 5 diena | 6 diena | 7 diena | 8 diena | 9 diena | 10 diena | 11 diena | 12 diena | 13 diena
Komentarai: 3
Eglute, eina sau kokia fantastiska kelione patiriate, ziuriu nuotarukas, skaitau ir svajoju kadanors irgi tai patirti labai laukiu dienos, kai bus nuotrauku su DRAMBLIAIS! Eglut, jei toki glostysi ir uz mane paglostyk jam ausi
Niu nerealiai, fantastiškos nuotraukos, jau laukiu ispudziu, nes toks biskuti baltas pavydas uzklupo
Bigzis ir norėtų tokių kursų, tad lauksim pamokos namuose