Tailandas

2011 01 11

intro | 1 diena | 2 diena | 3 diena | 4 diena | 5 diena | 6 diena | 7 diena | 8 diena | 9 diena | 10 diena | 11 diena | 12 diena | 13 diena


Visai netikėtai ir labai greitai (per valandą) turėjau atsakyti į klausimą ar keliaujam į Tailandą ar ne… Sėdėdama darbe sulaukiau vyro skambučio štai su tokiu kelionės pasiūlymu. Taaaip, ne kiekvieną dieną staiga turi apsispręsti čia ir dabar ir taip greitai. Labai ilgai ir negalvojau
:)
Žinoma, kad taip! Viso šito “reikalo” sumanytojai buvo Irmantas ir Eglė.  O kaip jie sugalvojo keliauti būtent ten, rasite žemiau.
Kuo laikas slinko arčiau kelionės, vis dažniau pasvarstydavom ką mes veiksime Tailande, ką norėtumėm pamatyti, kokių įspūdžių patirti. Visi keturi apsvarstėm pagrindinį kelionės maršrutą. Ačiū Eglei, kuri atliko tiek daug namų darbų – suradusi daug įdomių lankytinų vietų, užsakiusi visiems vietinius skrydžius ir viešbučius. O Irmantui ačiū pamaloninus savo kulinarinėmis žiniomis apie tenykštį maistą ir padarius mums puikią vakarienę
:)
Receptuką rasite irgi žemiau
:)
O vyrui Mariui dėkoju už visas finansines išlaidas  ;) O aš, aš pasižadėjau įamžinti mūsų kelionės įspūdžius. Taip gimė idėja pildyti šią blogo skiltį ir kas kart atnaujinti mūsų dienos įvykius. Tikiuosi visuomet čia parašyti, kai tik rasime prieigą prie interneto. Kadangi aš nelabai jaučiuosi stipri rašinėliuose,  šią garbę perleidžiu Irmantui, tad už kelionės tekstinę dalį bus atsakingas jis
:)

Rūta

O čia Irmanto pasakojimas apie  idėją keliauti į Tailandą ir keletas patarimų, kurie galbūt pravers būsimiems keliautojams:

Viskas prasidėjo vieną gražų vasaros vakarą…
Vieną vasaros savaitgalio popietę sėdėjom lauko kavinėje ir su kompanija kalbėjomės apie atostogas, šalis, kurias norėtume aplankyti. Tailandas – buvo favoritas. Keistas sutapimas, bet tą patį vakarą ten pat sutikome draugę, kuri pranešė, kad “Baltic Clipper” vyksta akcija – skrydžiai į Tailandą nuo 1299Lt. Gražus buvo vakaras…

:)

Paskubėk ir būsi pirmas. Norint gauti pigius bilietus reikėjo veikti greitai. Pirmadienį anksti ryte kreipėmės į kelionių agentūrą – bilietų dar buvo, bet jie brango kas valandą. Kol laukėme Mariaus ir Rūtos atsakymo – keliaus kartu ar ne – bilietai jau kainavo beveik pusantro tūkstančio. Rezervavomės juos, o jau po valandos bilietų nebebuvo visai. Taigi galima sakyti mums pasisekė!

Skrydžių Ryga-Kijevas-Bankokas-Kijevas-Vilnius bilietai jau kišenėje.

Kelionės laikas. 2011 Sausio13 – sausio 28.

Keliautojai. Rūta, Marius, Eglė ir Irmantas.

Kelionės lūkesčiai: pamatyti gražiausius pasaulio paplūdimius, šventyklas, transvestitų ir sex show, paragauti Tailandietiško skanaus maisto, valgyti daug jūros gėrybių, tarakonų ir kitokių vabalų, daug fotografuoti, pajodinėti su drambliais, aplankyti tigrus, ilgakaklių gentis, panardyti ir t.t. ir pan.

Viza. Reikalinga. Ją Tailando konsulatas išdavė nemokamai. (Kelionių agentūra siūlė vizą darytis per juos už 40Lt. )

Skiepai. Neprivalomi, todėl nusprendėme nesiskiepyti. Rekomenduojama pasiskiepyti nuo maliarijos, hepatito AB, vidurių šiltinės, bet tik tiems kurie keliauja į pasienio teritoriją arba planuoja aplankyti Kambodžą ar Vietnamą. Rizikos nėra didžiuosiuose miestuose ir turistų dažniausiai lankomose vietovėse.

Valiuta. Pinigai – Batai, bet jų Lietuvoje išsikeisti neįmanoma, todėl vešimės dolerius ir kreditines korteles. 1Lt = 8,6 batai.

Bagažas. Keliauti nusprendėme su rankiniu bagažu (kuprinės ant pečių). Vieną lagaminą imsime žieminėms striukėms ir rūbams susidėti ir paliksime jį Bankoko oro uosto lagaminų saugykloje.

Planuojamas maršrutas Tailande. Bankokas – Chiang Mai – Phuket – Salos – Bankokas.


Keliauti po Tailandą nusprendėme lėktuvais, ne traukiniais ar autobusais, taip sutaupydami laiko.Vietiniai skrydžiai kainuoja apie 100-150 litų.Viešbutis (dvivietis kambarys) 3-4* – apie 60 litų už naktį. Taigi iš anksto pirkome 3 vietinius skrydžius (Tailando avialinijos „AirAsia“), taip pat rezervavome viešbučius 7-ioms naktims skirtinguose miestuose. Viešbučius salose, tikimės išsirinkti vietoje.

Kilometražas.

Vilnius – Ryga 290km
Ryga – Kijevas 997km
Kijevas – Bankokas 6900km
Bankok – Chiang Mai 725km
Chiang Mai – Phuket 1482km
Phuket – Bankok 798km
Bankok – Vilnius 7900km
Viso – 19000km

Skrandžio paruošimas. Prieš kelionę sugalvojom duoti skrandžiui paragauti Tailandietiško maisto, todėl susiradau receptą iš vienos Azijos šalių receptų knygos. Gaminome Thai vištiena su daržovėmis. Buvo labai skanu

:)

THAI vištiena su daržovėmis (4-6 asmenims)

Sudedamosios dalys:
2 vištienos krūtinėlės (450g)
1 morka
1/2 brokolio (150g)
1/2 cukinijos (100g)
8 pievagrybiai (100g)
skardinė marinuotų mažų kukuruzų burbuolių (200g)
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis tarkuoto imbiero
1 čili pipiriukas

Padažui:
45ml “oyster” padažo
15ml sojų padažo
1/2 šviežiai spaustų citrinos sulčių
1 šaukštelis cukraus
100ml vištienos sultinio
1 šaukštelis krakmolo

Garnyrui:
400g ryžių
2 kiaušiniai
1 svogūno laiškas
45ml sojų padažo
30ml aliejaus

Pirmiausia pasiruošiame maisto produktus – supjaustome vištieną juostelėmis, susmulkiname svogūną, česnaką, imbierą, čili pipiriuką. Supjaustome pievagrybius, morkas, cukiniją, mažų kukuruzų burbuoles ir brokolį kubeliais.

Įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus, apkepame vištieną iki baltumo ir išimame iš keptuvės. Į tą pačią keptuvę sudedame smulkintą svogūną, česnaką, imbierą, čili pipiriuką ir pakepiname minutėlę. Tada sudedame likusias daržoves ir 5min kepame ant stiprios ugnies pastoviai maišydami. Sudedame vištieną, supilame padažo mišinį ir 2-3 min. viską „pačirškiname“.
Pasiruošiame padažą – reikia sumaisyti visus padažo ingridientus ir gerai išmaišyti. Ir supilame į keptuvę.




Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus (nemažai) ir įmušame 2 plaktus kiaušinius, apkepame juos. Sudedame virtus ryžius, įpilame sojos padažo, dar truputį aliejaus ir kepame 2-3min. Prieš pabaigą sudedame smulkitus svogūno laiškus ir dar 1min. pakepiname.


Skanaus


intro | 1 diena | 2 diena | 3 diena | 4 diena | 5 diena | 6 diena | 7 diena | 8 diena | 9 diena | 10 diena | 11 diena | 12 diena | 13 diena

Komentarai: 4

Indre (2011 01 11 - 20:50)

Wow!! galvoju jus cia vietoj kazkur atostogu, i cia Tailandas!! Nu super, baltas pavydas :) Sekmes kelioneje! Reikes kada receptuka isbandyt :)

Rege (2011 01 12 - 16:47)

Ech… O as tai pavydziu juodai :)

Norwegian escorts (2012 09 17 - 20:39)

Man patinka vertinga informacija, kurią pateikiate apie blog.easyfoto.lt . Aš žymeklį savo dienoraštį ir vėl patikrinti čia reguliariai. Aš esu visiškai tikras, aš išmoksiu daug naujo stuff čia! Sėkmės kitą!.

Saulele (2013 02 03 - 20:45)

Nuostabios nuotraukos!!!!i ir puikus dienorastis kelioniu.
Kadangi ruosiames vasario,kovo men vyktini Tailanda tai uzkliuvau uz Jusu pasakojimo.Vienas klausimelis.Ar imanoma pakelti ten ta karsti 35C.?Ar jis labai zudantis su ta dregme?

Palikti komentarą